Rigtig mange hjalp til, da der blev bygget et hügelbed på Mikrogaarden den 21. august, hvor vi holdt Vild Festival. Hjertelig tak for hjælpen.

Et hügelbed er et højbed, hvis opbygning efterligner skovbunden, så jorden i bedet holder på næring og fugt.

Vi startede med at grave en fordybning i jorden. På Mikrogaarden kom vi nok til at grave lidt for dybt, men der er meget leret jord, så det går nok. Græstørv og jord gemte vi til at lægge tilbage i bedet. I Bunden lagde vi en masse gammelt godt råddent træ og derpå en masse kviste og grene. Vi fyldte godt med jord indimellem træ og grene, så de fleste lufthuler var lukkede. Så fik bedet rigeligt med vand.

Derefter lagde vi det gamle græstørv ovenpå og derpå et godt lag kompost. Til sidst lagde vi topjorden på igen. Bedet blev næsten en halv meter højt 🙂

Bedet skal egentlig vente et års tid, før det bliver plantet til, men på Mikrogaarden kunne vi ikke vente, så vi plantede både små træer med spiselige afgrøder, frugtbuske, flerårige løg, rabarber, krydderurter og skovjordbær som bunddække. Til sidst lagde vi græsafklipning mellem planterne både for at holde på fugten, men også for at holde det værste ukrudt nede. Vi glæder os til at se bedet udvikle sig. I er velkomne til at komme på besøg og se det.