Permakultur – Mikrokursus

  • Fredag 1. april – søndag den 3. april 2022

Indhold

Mirokursus for 6-8 deltagere. Permakulturens principper har omsorg for jord og mennesker og en ligelig fordeling af resurser som omdrejningspunkt.

Introduktion til Permakultur er et interaktivt og informationsrigt kursus, som giver indblik i grundlæggende permakulturbegreber og -metoder og inspiration til at designe eget projekt. Læringen opnås dels ved at underviseren gennemgår stoffet, dels ved gruppearbejde, leg, observation, interview og arbejde med forskellige elementer (jord, vand, vind, sol) i haven.

Kurset vil introducere deltagere til permakultur i Danmark og netværket af permakulturinteresserede.

Dine værter er Anna Gundersen, Freja Dueholm og Pernille Cauchi.

Anna har gennemført PDC – Permakultur Design Certifikat – og har i flere år beskæftiget sig med permakultur både teoretisk og praktisk. Anna har bla. været voluntør i et helhedsorienteret permakulturelt gårdkollektiv i Katalonien. Derudover har hun på højskole haft hovedfag i permakultur og bæredygtigt byggeri og været med til at bygge et tiny house. Med en baggrund i antropologi har hun viden om de sociale og samfundsfaglige aspekter af bæredygtighed og har bla. arbejdet på at implementere FNs verdensmål i foreninger.

Freja har gennemført PDC og er uddannet produktionsgartner og kort-og landmålingstekniker. Freja har derudover vidtgående teoretisk erfaring med etablering og drift af skovhaver.

Pernille er stifter af Mikrogaarden, som er et lille kursuscenter og B&B drevet efter permakulturprincipper. Mikrogaarden sigter på at blive et permakultur LAND Center. Pernille har gennemført PDC og er desuden medlem i bestyrelsen i Permakultur-Danmark og involveret i koordinering af LAND centre og internationale permakulturprojekter.

Pris

Der er 3 lyse værelser på Mikrogaarden med to eller tre senge i hver.

Deleværelse (man deler med 1 eller 2 personer af samme køn afhængigt af deltagerantal): 2.500 kr.

(Der er enkelte pladser til 2.000 kr. for ledige, pensionister, studerende, etc.). Der er også mulighed for enkeltværelse, men pga. små hold er prisen for enkeltværelse + 1.000 pr. person. Prisen inkluderer undervisning, vegetarkost og logi, sengelinned og håndklæder. Overnatter du i eget telt er prisen 2.000 kr. Der er mulighed for at låne meditations- og yogaudstyr.

Praktisk information

Weekendophold løber fra fredag kl. 14 til søndag kl. 14. Mikrogaarden ligger 3 km fra Svebølle Station. Lån af cykler fra stationen kan aftales på forhånd. Bus 520 mellem Holbæk og Kalundborg stopper i Viskinge og derfra er der 700 m ned ad grusvejen. Det er også muligt at komme i bil.

Tilmelding

Send en mail til: pernille@mikrogaarden.dk
Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker enkeltværelse. Her kan du også skive, om du ønsker at komme i betragtning til en plads til reduceret pris. Du kan betale for weekenden i én eller to rater. Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum på 1.000 kr til: Reg. nr.: 8401 Konto: 1152174 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og tekst “perma” og kursusdato ved overførslen (eks. ”Hanne perma 1-3 april”). Restbetaling senest 10 dage før weekendens start. Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet for første betaling. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før weekendens start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.000 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person. Ved afbud senere end 14 dage før weekendens start, refunderes det indbetalte beløb ikke.

Forbehold for ændringer

Hvis kurserne – pga. force majore; eksempelvis ændringer mht. corona – ikke skulle være mulig at gennemføre eller der er for få deltagere til at kurset kan afholdes, tilbagebetales det fulde indbetalte beløb. Tilmeldte kursister får endelig besked senest 14 dage før kursusstart.

Stedet

Mikrogaarden er beliggende på 11 tønder land med skov og mose i det smukke Vestsjælland. Der er rig mulighed for at gå ture i skoven, når der ikke er undervisning. Mikrogaarden har også tamme får og geder, som er ret kælne. Derudover er der høns, som leverer friske æg til morgenmaden.

Program

FREDAG

14:00 Ankomst Mikrogaarden og indkvartering

15:00 -17:00 Introduktion – hvem er vi?

Rundvisning på Mikrogaarden

18:00 Aftensmad

19:30 – 20:30 En kop te – Permakultur etik

Permakulturblomsten

LØRDAG

8:00 Morgenmad

9:00 Morgensamling

9:30 Jord – planter – succession – mikroliv

Forbedring af jord – regeneration af økosystemer

Eksempler på Mikrogaarden

Byg et bed

12:00 Frokost

13:00 Permakultur Design Værktøjer og Principper

Input-output analyse

Zoner – energi effektive systemer

Sektorer – sol, vind, vand

16:30 Sanketur – dyrkede og vilde urter

17:00 Egen tid/fordybelse

18:00 Aftensmad

19:30 PermaKULTUR – livsstil, samfund, bæredygtighed, byggeri, økonomi, mv.

SØNDAG

8:00 Morgenmad

9:00 Morgensamling

9:30 Principper i praksis

Skovhave – No-dig have

Eksempler indenfor permakulturblomsten

12:00 Frokost

13:00 Foreningen Permakultur Danmark – netværk, PDC og diplom

14:00 Afrejse Mikrogaarden

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

PÅ GENSYN

Andre tilbud

Events

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag spændende nyheder i din indbakke
* indicates required