Permakultur

  • Fredag 3. maj – søndag 5. maj 2024

    Praktisk Permakultur til Haven

Indhold

Et weekend kursus, som giver dig viden og værktøjer til for alvor at komme i gang med permakultur i din have? På dette kursus har vi fokus på typiske elementer og værktøjer i permakulturdyrkningen, som du bagefter kan gå hjem og indføre i din egen have – lige meget om det er grøntsager, blomster, velvære eller noget andet, du interesserer dig for. Vi springer ikke permakulturens principper og etikker over, da de er afgørende for dit permakulturvirke, men vi prioriterer at få fingrene i jorden og se det ske.

Dine værter er Eva Max Andersen og Pernille Cauchi

Eva har arbejdet med permakultur siden 2018, og har i dag sin egen virksomhed Immergrün, hvor hun rådgiver i bæredygtige haver og arbejder for flere urbane fælleshaver på tage og blandt de almennyttige boligblokke. Eva er uddannet agronom, skovhavedesigner, biavler, regnvandkonsulent og master i kommunikation. Hun har undervist i forskellige sammenhænge det meste af sin karriere og fungerer nu både som rådgiver, formidler og workshopholder i permakultursammenhæng, og arbejder blandt andet på Naturplanteskolen ud for Roskilde. Hun er certificeret permakulturdesigner og har sin egen permakulturhave i en villahave i Jyllinge

Læs mere om Immergrün.

Pernille er stifter af Mikrogaarden Skovcenter drevet efter permakulturprincipper. Pernille er initiativtager til Viskinge Eventyrlige Skovhaver, der samler lokale beboere om en 1,5 ha. forsamlingshave og skovhave tæt på Mikrogaarden Skovcenter og hun er aktiv i Permakultur Danmarks bestyrelse.

Pris

Der er 3 lyse værelser på Mikrogaarden Skovcenter med to eller tre senge i hver.

Deleværelse (man deler med 1 eller 2 personer af samme køn afhængigt af deltagerantal): 2.500 kr.

(Der er enkelte pladser til reduceret pris på 2.000 kr. for ledige, pensionister, studerende, etc.). Der er også mulighed for enkeltværelse, men pga. små hold er prisen for enkeltværelse + 1.000 pr. person. Prisen inkluderer undervisning, vegetarkost og logi, sengelinned og håndklæder. Overnatter du i eget telt er prisen 2.000 kr.

Praktisk information

Weekendophold løber fra fredag kl. 15 til søndag kl. 15. Mikrogaarden Skovcenter ligger 3 km fra Svebølle Station. Lån af cykler fra stationen kan aftales på forhånd. Bus 520 mellem Holbæk og Kalundborg stopper i Viskinge og derfra er der 700 m ned ad grusvejen. Det er også muligt at komme i bil.

hugelbed mikrogaarden
Tilmelding

Send en mail til: pernille@mikrogaarden.dk
Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker enkeltværelse. Her kan du også skive, om du ønsker at komme i betragtning til en plads til reduceret pris. Du kan betale for weekenden i én eller to rater. Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum på 1.000 kr til: Reg. nr.: 8401 Konto: 1152174 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og tekst “perma” og kursusdato ved overførslen (eks. ”Hanne perma 30 -2 juli”). Restbetaling senest 10 dage før weekendens start. Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet for første betaling. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

Du kan også købe din billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/1tphpy1ax1

I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før weekendens start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.000 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person. Ved afbud senere end 14 dage før weekendens start, refunderes det indbetalte beløb ikke.

Forbehold for ændringer

Kurserne gennemføres ved minimum 6 deltagere. Hvis der er for få tilmeldte tilbagebetales det fulde indbetalte beløb. Tilmeldte kursister får endelig besked senest 14 dage før kursusstart.

Stedet

Mikrogaarden Skovcenter er beliggende på 11 tønder land med skov og mose i det smukke Vestsjælland. Centret ligger ved Viskinge Eventyrlige Skovhaver, som er en 1,5 ha fælleshave, der dyrkes i fællesskab efter permakulturprincipper. Der er rig mulighed for at gå ture i skoven, når der ikke er undervisning. Mikrogaarden Skovcenter har også tamme får og geder, som er ret kælne. Derudover er der høns, som leverer friske æg til morgenmaden.

Program

Dag 1 – FREDAG 3. maj

Kl. 15.00 Indkvartering i løbet af eftermiddagen.

Der er kaffe på kanden og et stykke kage.

Kl. 17.30 Velkomst og fælles tjek ind

Kl. 18.30 Aftensmad

Fri hygge resten af aftenen

En gåtur i det dejlige område.

Dag 2 – LØRDAG den 4. maj

Kl. 8.00-9.00: Morgenmad

Kl. 9.00: Morgencirkel

9.30 -13.00: Permakultur: etikker, principper, dyrkningsmetoder og designværktøjer

13.00-14.00: Frokost og Pause

14-16.30: Gravefri dyrkning, hügelbede og urtespiral i teori og praksis

16.30-17.00: Kaffe/kage og pause

17.00-18.00: Sanketur til aftensmaden

18.00: Vi laver aftensmad og spiser sammen.

19 (ca.) Gåtur i Viskinge Eventyrlige Skovhaver og se på vandløsninger og snakke kompost

20 Bålhygge resten af aftenen

Dag 3 – Søndag den 5. maj

Kl. 8.00-9.00: Morgenmad

Kl. 9.00: Morgencirkel

Kl. 9.30-10.30: Design din have fra mønster til detalje

10.30-12.30: Flerårige grønsager, spiselige blomster og permatræer – vi skal se, smage og lære

12.30-13.30: Frokost og pause

13.30-15.00: Opsamling, planer og spørgsmål

Farvel og tak for denne gang

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

PÅ GENSYN

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag spændende nyheder i din indbakke
* indicates required