Madkursus – Tyrkisk Landkøkken
Kursusdato følger

Indhold
Mirokursus for 4-6 deltagere. Lær at lave spændende tyrkiske retter på traditionel vis. Du får ”hands on” i tilberedningen af en række traditionelle tyrkiske retter, blandt andet köfte, gözleme, ezme, menemen og pide. Hvis vejret tillader det, tilberedes nogle af retterne over bål i Mikrogaardens have. Der vil så vidt muligt blive anvendt lokalt producerede økologiske råvarer. Der er mulighed for at lave retter både med og uden kød. Du får både din hjemmelavede tyrkiske pasta, en rullepind og opskrifter med hjem.

Dine værter er Hanim Özcan og Pernille Cauchi.
Hanim er uddannet procesteknolog fra Kalundborg og bruger sin viden om kemiske processer til at forbedre de traditionelle tyrkiske brød og andre kulinariske specialiteter. Hanim er opvokset i byen Çorum beliggende mellem Ankara og Samsun ved Sortehavet. Çorum er specielt kendt for sin produktion af kikærter, som Hanim også vil bruge i de retter, du kommer til at lave.
Pernille er stifter af Mikrogaarden, som er et mikro-kursuscenter drevet efter permakulturprincipper. Mikrogaarden sigter på at blive et permakultur LAND Center. LAND står for læring, aktivitet, netværk og demonstration.

Pris
Der er 3 lyse værelser på Mikrogaarden med to eller tre senge i hver.
Prisen for en opredning i et delt værelse er kr. 2.500 (man deler med 1 eller 2 personer af samme køn afhængigt af deltagerantal). Der er enkelte pladser til 2.000 kr. for fx ledige, pensionister eller studerende.
Der er mulighed for enkeltværelse, men pga. små hold er prisen for enkeltværelse + 1.000 pr. person.
Prisen inkluderer undervisning, kost og logi, sengelinned og håndklæder.

Praktisk information
Weekendophold løber fra fredag kl. 14 til søndag kl. 14. Mikrogaarden ligger 3 km fra Svebølle Station. Lån af cykler fra stationen kan aftales på forhånd. Bus 520 mellem Holbæk og Kalundborg stopper i Viskinge og derfra er der 700 m ned ad grusvejen. Det er også muligt at komme i bil.

Tilmelding
Send en mail til: pernille@mikrogaarden.dk
Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker enkeltværelse. Her kan du også skive, om du ønsker at komme i betragtning til en plads til reduceret pris. Du kan betale for weekenden i én eller to rater. Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum på 1.000 kr. til reg. nr. 8401 Konto 1152174 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og tekst “tyrkisk” og kursusdato ved overførslen (eks. ”Hanne tyrkisk 22-24 januar”). Restbetaling senest 10 dage før weekendens start. Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet for første betaling. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.
I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før weekendens start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.000 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person. Ved afbud senere end 14 dage før weekendens start, refunderes det indbetalte beløb ikke.

Forbehold for ændringer
Hvis kurserne – pga. force majore; eksempelvis ændringer mht. corona – ikke skulle være mulig at gennemføre eller der er for få deltagere til at kurset kan afholdes, tilbagebetales det fulde indbetalte beløb. Tilmeldte kursister får endelig besked senest 14 dage før kursusstart.

Stedet
Mikrogaarden er beliggende på 11 tønder land med skov og mose i det smukke Vestsjælland. Der er rig mulighed for at gå ture i skoven, når der ikke er undervisning. Mikrogaarden har også tamme får og geder, som er ret kælne. Derudover er der høns, som leverer friske æg til morgenmaden.
Program
FREDAG
14:00 – 17:00 Ankomst Mikrogaarden og mød værterne til the og kage
18:00 Tyrkisk middag
19:30 – 20:00 Forberedelse af råvarer til lørdag
20:00 – Afslapning
LØRDAG
8:00 – 9:00 Lær at tilberede tyrkisk morgenmad
9:00 Morgenmad
10:00 – 12:00 Lær tyrkiske frokostretter
12:00 Frokost
14:00 – 16:00 Lær tyrkiske middagsretter
18:00 Middag
19:30 – 20:00 Forberedelse af råvarer til søndag
20:00 – Afslapning
SØNDAG
8:00 – 9:00 Tilbered tyrkisk morgenmad
9:00 Morgenmad
10:00 -12:00 Lær flere tyrkiske retter
12:00 Frokost
14:00 Afrejse Mikrogaarden
Der tages forbehold for ændringer i programmet og vi glæder os til at høre, hvad du gerne vil have ud af det.
PÅ GENSYN